Thierry en Mieke van keurslager Geerts: “We staan nog altijd met evenveel liefde en passie in onze winkel als de allereerste dag” ​

Mieke 13

Storyteller: Lisa Metten

Fotograaf: Thomas Valkener

Lieve vrienden, mijn naam is Lisa Metten en ik ben shopmanager van Scotch and Soda in Hasselt. Ik ben een grote liefhebber van culinair eten. Het moet net lukken dat zich vijf minuten van mijn winkel een heerlijke keurslager bevindt! Als loyale klant van keurslagerij Geerts had ik laatst een fijn gesprek met mijn buren, Thierry Geerts en Mieke Vandestraeten.  

Van de kermis naar de slagerij

Op 20 september 1996 ontmoeten Thierry en Mieke elkaar voor hun eerste date op de Hasseltse kermis. Ze studeerden toen allebei aan de hotelschool in Hasselt: Thierry koos voor beenhouwerij, Mieke voor hotel. “We hadden nooit gedacht dat we twee decennia later onze eigen slagerij zouden hebben”, vertelt Thierry fier. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is mieke-2-681x1024.jpg
Hasseltse cremepaté

Het koppel nam twee jaar geleden keurslagerij Brepoels over van toenmalige eigenaar Frans Brepoels en doopte hun onderneming keurslager Geerts. Al kende de zaak voor de kersverse eigenaars geen geheimen meer, want Mieke werkte er al vijftien jaar en Thierry zeven. “Ik kan het niet laten om zelfs na de uren nog nieuwe belegjes uit te proberen”, zegt Thierry met een glimlach, “Mieke en ik staan nog altijd met evenveel liefde en passie in de winkel als de eerste dag.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is mieke-2-3-1024x681.jpg

De kers op de taart

“Ik heb altijd al een eigen zaak gewild”, vertelt Thierry enthousiast. Ondertussen is hij een ervaren beenhouwer in hart en nieren. “Ik blijf leergierig en ben altijd op zoek naar nieuwe trends. Regelmatig schuim ik beurzen af voor nieuwe ideeën. Ik ga enkel en alleen voor het beste van het beste. Als er iets mis is met de geur, kleur of vastheid stuur ik het onmiddellijk terug”, voegt hij gedreven toe. Thierry bestelt zelfs een speciale peper om van zijn pepersalami de beste te maken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Mieke-3-1-1024x681.jpg
Een toffe team

Miekes prioriteit is klanten een unieke ervaring te bezorgen. Volgens haar gaat het niet enkel om verkopen, want ze wil dat elke klant buiten stapt met een glimlach. Mieke staat bekend om haar punctualiteit en perfectionisme. Elke dag zwoegt ze om alles tot in de puntjes in orde te brengen. “Ik probeer te zorgen voor de kers op de taart. Iedere feestdag, Sinterklaas of andere special gelegenheid zorg ik voor een leuke decoratie of een cadeautje voor de klanten.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Mieke-4-1-681x1024.jpg

Echte hondenliefhebbers

Thierry en Mieke zijn echte hondenliefhebbers. “Elke hond krijgt van ons soepballetjes. En klanten krijgen gratis beenderen mee als ze dat vragen. Onze favoriete klant is een teckel, Michelleke. Aan de rolluiken wacht ze geduldig op haar soepballetjes totdat we opengaan”, zegt Mieke glunderend, “Zelf hebben we ook een hond, Molly, maar die is jammer genoeg allergisch aan soepballetjes en beenderen. Maar da’s meer voor de andere hondjes dan!”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is meat-with-jam-1024x752.jpg
Hasseltse paté getekend door Alina Temur
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is mieke-7-1024x681.jpg

Poetsen met publiek

Elke dag draait Mieke de slagerij volledig binnenstebuiten om alles spik en span te houden. Ze leerde dat van Frans, de vorige eigenaar, die voor haar zo goed als een vader is. Telkens dweilt ze van voor tot achter om daarna de hele Zuivelmarkt onder water te zetten. “Tijdens de zomer dwalen veel blikken naar binnen als ik na sluiting begin met poetsen. De hele Zuivelmarkt is dan bezaaid met overvolle terrassen. Heerlijk om een publiek te hebben tijdens mijn poetsbeurt”, grapt Mieke.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is mieke-10-1024x681.jpg
Ze sponsoren ook de Babbelfiets

Dus, lieve vrienden, nog geen idee wat te koken vanavond? Ga dan eens langs bij keurslager Geerts voor inspiratie. Proef zeker hun Hasseltse paté, een product waarin Hasseltse speculaas, hazelnoot en graanjenever verwerkt zijn. Op de hoogte blijven van het culinaire avontuur van Thierry en Mieke? Volg hen dan op Facebook en Instagram.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Mieke-11-1024x681.jpg
Zuivelmarkt 15, 3500 Hassselt

RELAX. ENJOY.

LOGIN